Финансиране за занаятчии по мярка 6.4

Или проекти с много висок шанс за получаване на финансова помощ по 6.4

Интересен факт е, че по тазгодишния прием по 6.4 се предвижда отделен бюджет с отделни критерии за подбор на проектите на Занаятчиите. Посочените кандидат-бенефициенти могат да се характеризират с много висок шанс за спечелване на проект, тъй като отреденият за тях бюджет не е малък, критериите за подбор са лесно достижими, а същевременно се очаква напливът на проектни предложения от занаятчии да бъде сравнително нисък.

Кои занаяти ще получават максимален приоритет по мярка 6.4?

Максимален приоритет сред проектите на занаятчиите ще получават тези, чиито дейности са насочени изцяло към народни художествени занаяти:

  • Художествена обработка на кожени изделия, дърво, камък или керамика;
  • Изработване на изделия от ковано желязо или кожа, дървени съдове и предмети за бита, както и
  • Звънчарство; ножарство; везбарство; грънчарство; ръчно килимарство; бакърджийство и пр.

Приоритет ще получават и проектите, включващи демонстрации на занаятчийски дейности.

За кого е подходяща идеята?

Идеята е подходяща както за действащи занаятчии, така и за любители на тези дейности, които получават възможност да получат 50% финансиране за своите идеи.

Какво може да се закупи по проекта?

По проектите по 6.4 могат да се закупят всички необходими за всяка конкретна дейност материали, инструменти, както и да се закупят, построят или ремонтират желаните сгради и помещения за извършване на основните дейности.

Повече информация за това как да финансираш своята инвестиция в някои от посочените или други занаяти, можеш да получиш като последваш линка отдолу.

За това как можеш да реализираш твоите мечти