Рипъл (Ripple) – криптовалутата с обещаващо бъдеще.

Или една страхотна алтернатива за извършване на бързи и евтини транзакции, без участието на посредници.

Търгуване с Рипъл

От своя страна, Рипълът е виртуална валута, подходяща за извършване на плащания и преводи, тъй като целите му са насочени към решаване на проблемите с международните  транзакции, които се извършват бавно (обикновено в рамките на няколко дни) и с високи разходи. Рипълът използва структура на плащания, въз основа на същата концепция, като blockchain, като характерно конкретно за тази валута, е че плащанията се извършват само между продавач и купувач, без участието на посредник.

Какви са предимствата на Рипъл?

Най-общо казано Рипъл представлява изключително бърза система за разплащане. Времето за потвърждение на транзакция, посредством тази валута е приблизително 3.7 секунди, за разлика например от Биткойн, при който времето за  потвърждение на транзакции достига до 168 минути. Това обаче не означава, че генерално Ръпъл е за предпочитане пред Биткойн, тъй като концепциите за развитие и потребление на двете валути са коренно различни. Междувременно, за информация, относно идеята и целите на Биткойн, може да се използва следния линк.

Що се отнася до международните транзакции между страни, дори и от различни континенти, потвърждението за плащане с Рипъл също се постига за секунди, което е доста удобен вариант, в сравнение с останалите начини за извършване на международни преводи.

Може ли да се копае Рипъл?

За разлика от Биткойн и множеството от останалите криптовалути, Рипълът не представлява децентрализирана дигитална валута и не може да се „копае“. На свой ред Рипълът е базиран на мрежа от разплащания, посредством съответната валута. Това се дължи на факта, че по начало идеята на Рипъл е той да стартира със 100 000 000 броя виртуални монети, без да се предвижда тяхно допълнително емитиране, поради което не е необходимо и занапред да се добиват допълнителни единици.

Каква е цената на Рипъл?

Цената на Рипъл е относително ниска, като в момента единица от валутата може да се обмени за около 0.92 долара, с идеята чрез него да се извършват бързи и евтини международни преводи.

Както бе споменато в настоящата статия, Рипъл не може да се добива, но пък множеството от виртуалните валути могат. Информираността и възможността за съпоставяне възможностите на отделните криптовалути обаче, никога не са излишни.

За да се запознаеш с възможностите, които се предлагат за безвъзмездно финансиране за „копаене“ на криптовалути, последвай линка по-долу.

За това как можеш да реализираш твоите мечти